041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Pristan

Jun 24, 2019

Letos so učenci razredne stopnje matične šole večkrat obiskali stanovalce v Pristanu in jim s krajšim kulturnim programom popestrili dopoldan. Vsebina programa se je vsakič  spreminjala glede na praznike in glede na starostno stopnjo otrok.

Ob zaključku šolskega so prvošolci in nekateri četrtošolci prišli med starostnike z dramatizacijami o izletih, počitnicah, sreči, v petje pa so vključili ljudske in umetne otroške večnozelene melodije. Hana in Katja sta suvereno brali vezno besedilo, pike so zapele v spremljavi altksilofona, na katerem je igrala Jana, in kitare, ki je zazvenela izpod Nežinih prstov. Učenci 1. a in 1.b so pod mentorstvom razredničark Tanje Tomažič in Lare Krečič med deklamiranjem korajžno prijeli za mikrofon in jasno pripovedovali. Med pevci je najbolj izstopal David Pregelj, ki je zapel svoj solo o zvončku.

Stanovalci naše nastope vedno znova pozorno poslušajo in gledajo, ob koncu točk pa tudi navdušeno ploskajo. Njihovo zadovoljstvo nam daje korajžo, da že ob zaključku prireditve snujemo načrte za naslednje srečanje. Po takih nastopih učenci postajajo vedno bolj samozavestni, bolj pogumni, korajžni, glasni, jasni, srčni, čuteči, sočutni, vztrajni in še kaj.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost