041 619 125 info@os-vipava.si
V sredo, 23. 9. 2020, smo državljani Republike Slovenije prvič praznovali državni praznik Dan slovenskega športa. V čast Iztoku Čopu, Luki Špiku in Rajmondu Debevcu je bila slovenska himna prvič zaigrana na olimpijskih igrah v Sydneyju 23. septembra 2000.

Zgodovina slovenskega športa je bogata. Slovenska športna igrišča in dvorane so bila vedno polna, koče po hribih in gorah dobro obiskane, vrhunski športniki vedno znova uspešni. Slovenija športna velesila. Roglič, Pogačar, Dončić, Prevc, Gajser, Maze, Dragić, Kopitar, Gambret, Oblak, Majdič, Isakovič,… Preveč jih je, da bi vse našteli. Zaradi njih nas pozna ves svet.

Praznik športa smo obeležili tudi na šoli. Učiteljici Andrejka Trošt Pižent in Petra Batagelj sta pripravili videoposnetek športnih vadb. Način praznovanja praznika smo prilagodili trenutnim razmeram. Učenci in učitelji so prvo šolsko uro začeli z razgibavanjem in športnimi vajami. Nad idejo in načinom obeležitve državnega praznika so bili navdušeni tako učenci kot tudi zaposleni.

Slovenija je ena od sedmih držav, ki imajo praznik športa. Z današnjo obeležitvijo praznika športa na šoli so se učenci poklonili vsem izjemnim športnim dosežkom slovenskih športnikov.

Zavedamo se, da je za dobre učne in delovne rezultate potrebna dobra psihofizična kondicija posameznika.
Čestitke ob Dnevu slovenskega športa!

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost