041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Jesenski pohod 

Sep 14, 2020

V četrtek, 10. septembra smo z učenci 3.a razreda odšli na športni dan k cerkvici sv. Miklavža. Že zjutraj smo se doma zaščitili proti klopom. V šoli smo razdelili malico in se pogovorili o varni hoji v gosjem redu in prilagajanju hoje počasnejšim. Pogumno smo odkorakali izpred šole po pločniku in asfaltni cesti do Gradiške ture. Pred gozdom smo se ustavili in se dogovorili, da bomo med potjo opazovali in spoznavali gozdna drevesa in rastline. MMMM, kako je dišalo! Razveselili smo se omamnega vonja ciklam, ki nas je spremljal vso pot.

Na poti smo srečali sokrajana, uspešnega športnika, olimpijskega tekmovalca, trenerja in pedagoga Danila Pudgarja, ki nam je namenil nekaj besed. Povedal nam je o svojih zmagah in kolajni na olimpijskih igrah. Na srce pa nam je položil, da moramo vztrajati na poti do cilja.

Ko smo dosegli vrh, nam je malica teknila pa tudi priboljški, ki smo jih imeli s seboj. Kar hitro smo se vrnili do ture, da smo se na igralih in na igrišču z žogo še malo poigrali.

Z veseljem smo se, za nekatere po naporni poti, vrnili nazaj v šolo. Spremljala nas je Vanja Ipavec, za kar se ji najlepše zahvaljujemo.

Marija Nabergoj

Najbolj iskano

(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost