041 619 125 info@os-vipava.si

Peti in četrti razred iz Vrhpolja, smo 22. 09.2020 imeli kolesarski poligon.
En dan prej nam je učiteljica naročila, naj imamo s seboj tudi šolsko torbo in pripomočke za pouk, v primeru, saj je izgledalo, kot da bo naslednji dan padal dež in ne bomo mogli imeti kolesarskega poligona.

Zjutraj je bilo lepo vreme. Ko se je začela prva šolska ura, nam je učiteljica podala navodila, nato smo odšli po rekvizite, jih odnesli na igrišče in se vrnili po kolesa. Učiteljica nas je postavila v pare, da je vsaka dvojica postavila svojo postajo. Nato smo si skupaj ogledali vse postaje po vrsti, da smo vedeli kaj delati na posamezni postaji. Ko smo se prvič peljali, se nam je vsem malo zatikalo, vendar je bilo vedno lažje. Poligon je bil zabaven, zanimiv pa tudi naporen, saj je zahteval mnogo natančnosti.

Proti koncu dneva sta morala dva učenca oditi k ortodontu, zato smo prišli prej na vrsto. Proti koncu, so tisti, ki so bili že utrujeni lahko počivali ali pa so pomagali postavljati podrte stožce. Tisti, ki smo ostali na poligonu pa smo preveč hiteli. Po koncu poligona smo se učenci zbrali na tribuni, da povemo svoje vtise o dnevu. Vsak par je pospravil tiso postajo, ki jo je pripravil. Odšli smo na kosilo, po kosilu pa smo petošolci imeli še kolesarski krožek, četrti razred pa ni imel več pouka.

Lucija Premrl, 5r

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost