041 619 125 info@os-vipava.si

Med poletnimi počitnicami smo šolsko knjižnico na Gočah preselili v manjši, svetlejši in primernejši prostor. Knjige so dobile tako čisto svoj prostor, ki bo namenjen le branju in izposoji knjig. Na začetku leta je potekalo še urejanje in pospravljanje. Prosili smo za nekaj novejših knjig, tiste najbolj stare pa smo oddali v arhiv.
Z zagnanostjo smo se lotili tudi krožka Bralne urice. Vsako sredo tako preberemo eno zgodbo ter se o njej pogovorimo. Prvič smo prebrali pravljico Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom, ki nas je resnično nasmejala do solz. 17. septembra začenjamo bralno značko, zato smo ta dan prebrali knjigo S. Pregla: Smejalnik in cvililna zavora. Tudi ta zgodba nas ni pustila zaprtih ust. Očka je vsako jutro pri sinu vključil smejalnik za nasmejan dan, pri hčerki pa zategnil cvililno zavoro in jo s tem ustavil cviliti. Kako prav bi tudi nam prišli ti dve napravi v pravem življenju, kajne?

Veseli smo, da smo knjižnico »postavili na novo«, saj smo prepričani, da bo tako učence še dodatno motiviralo za redno branje.

Anita Čujec

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost