041 619 125 info@os-vipava.si

Za nami so lepi zimski dnevi, ki so kar klicali po dejavnostih v naravi.  Izkoristili smo jih za izvedbo športnega dne.

Zimski športni dan, s pohodom in igrami na snegu, smo imeli v torek, 2.2.2021, otroci pa so ga lahko opravili tudi konec tedna, če so se jim pri aktivnostih v naravi pridružili  starši in ostali družinski člani.

Ker letos zaradi epidemije nismo mogli smučati na Krvavcu, kot je to v lepi navadi, smo izvedli športni dan kar doma, v Vipavski dolini. Srečo imamo, da ni treba daleč, da najdemo sneg tudi v domačih koncih.

Otroci so imeli nalogo, da se zjutraj prebudijo, potelovadijo, pozajtrkujejo ter si pripravijo nahrbtnik in opremo, ki jo bodo potrebovali pri izvedbi športnega dne.

Poleg obvezne izvedbe pohoda so na izbiro imeli še sankanje, kepanje, tek na smučeh, metanje snežnih kep v drevo, v zrak in v daljino, lahko so izdelali snežaka ali drugo snežno skulpturo, izdelali odtis v snegu, igrali npr. nogomet v snegu ali pa si sami izmislili kakšno igro…

Glede na utrinke, ki so nam jih učenci poslali, so otroci na snegu uživali, se naužili svežega zraka, dobro prevetrili možgančke in se domov vrnili dobre volje ter nasmejani.

Aktiv športa

(Skupno 269 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost