041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 21. 4. 2021, so pevke in pevci Mladinskega pevskega zbora Vipava na videokonferenčno srečanje povabili mladega in obetavnega zborovskega dirigenta Toma Varla.  

Študent zborovskega dirigiranja na ljubljanski Akademiji za glasbo že kar nekaj let izkušnje nabira z dirigiranjem različnim pevskim zborom. Med drugim je trenutno dirigent fantovske vokalne skupine, ki jo je zasnoval skupaj s prijatelji in nosi ime Vokalna skupina Ivana Cankarja

Tudi tokrat so učenci za gosta pripravili vprašanja, ki so se dotikala tako izbire študija in poklica kot tudi njegovega vsakdanjega življenja. Tom nas je z veseljem popeljal skozi predmetnik zborovskega dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Predstavil je, kako potekajo vaje dirigiranja, in nam zaupal, da je pred zborom prvič stal že kot osnovnošolec. Zanj najlepši trenutek na odru je, ko se kot dirigent za priklon obrne proti publiki in pred seboj vidi obraze ljudi, ki so ob pravkar slišani glasbi občutili zadovoljstvo. Tako kot gostja prejšnjega pogovora o glasbeni umetnosti nas je tudi Tom presenetil z raznovrstnim naborom glasbe, s katero se druži v prostem času, ko pogosto posluša tako džez kot tudi rep, house in ostale zvrsti sodobne glasbe. 

Z videokonferenčnimi srečanji bomo predvidoma nadaljevali v mesecu maju, ko bomo medse povabili najobetavnejšega skladatelja zborovske glasbe mlajše generacije, Mateja Kastelica.

*Slike so osebni arhiv Toma Varla.

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost