041 619 125 info@os-vipava.si

V nov, današnji dan smo se prebudili naspani in spočiti; nekateri učenci tako zelo, da so pri bujenju »pomagali« tudi tistim, ki bi z veseljem še spanec malo podaljšali. Tako je še pred načrtovanim dvigom iz postelje jutro popestrila telovadba na obali.

Zajtrk je bil naravnost odličen: ocvrta jajčka s slanino, kosmiči, rogljički, suhe mesnine, sir, maslo in marmelada, različne vrste kruha … Dal nam je energijo, ki smo jo potrebovali za jutranji pouk: naravoslovje, pri katerem smo spoznavali morsko rastlinje in morska bitja (ujeli smo nekaj rakov in jih za nekaj ur gostili v terarijih), ter slovenščini, pri kateri smo poslušali pravljico Zakaj je morje slano?. Po malici smo šli plavat. Zelo smo zadovoljni, da lahko to počnemo tako v morju kot v zunanjem bazenu. Da ne boste mislili …  tudi v bazenu je morska voda … saj smo vendar na morju!

Po dobrem kosilu (itak!) nas je ob pomolu čakala ladja, ki nas je odpeljala na izlet v Piran. Izleta so se udeležili tudi sestradani galebi, ki so nas spremljali skoraj celotno pot. Nekateri učenci trdijo, da so videli delfina! V Piranu nas je sprejel gasilec in uslužbenec Akvarija, g. Gorazd; razkazal nam je potapljaško opremo, povedal, zakaj se uporabljajo določeni pripomočki, razložil, kako pod vodo poteka lovljenje morskih bitij, zaupal pa nam je tudi, kako gasilci rešujejo avtomobile in druga prevozna sredstva, ki so se zaradi takšnih in drugačnih razlogov znašla pod vodo.

In veste, koga smo še srečali?! Maria Galuniča! Televizijski voditelj je prijazno poklepetal z učiteljico Nadjo, medtem pa ju je učiteljica Maruška fotografirala … seveda z Marievim soglasjem. 😉

Zvečer smo se na obali poigrali različne igre, se stuširali in odpravili spat.

Aha, da ne pozabimo: učitelji vsak dan enkrat ali dvakrat preverijo, kako znamo pospraviti sobe in nam nato podelijo zasluženo oceno.

Učenci in učitelji letošnje 2. odprave ŠVN

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost