041 619 125 info@os-vipava.si

Zbudili smo se v prekrasno jutro. Ker smo imeli zajtrk malce kasneje, smo lahko zjutraj dlje pospali. Zunaj so se galebi že veselo podili po nebu, ko smo na morskem obrežju pričenjali s poukom.

Prešteli smo vse nove klobučarje, ki jih je morje po oseki pustilo na vlažnih kamenčkih. Rakom smo pomagali na poti proti plitvini. Vreme nam je bilo naklonjeno, zato smo tudi mi njemu posvetili nekaj učne energije. Pogovorili smo se o vremenskih pojavih, o tem kako jih merimo, kakšne vrste vremenskih napovedi poznamo in kje vse jih lahko zasledimo. Morskim živalim smo iskali angleška poimenovanja ter rešili nekaj nalog iz matematične verjetnosti in kombinatorike.

Po vsem tem pa smo si že zaslužili malo kopanja. V bazenu smo vso nabrano energijo usmerili v urjenje plavanja in izboljševanja tehnike. Voda pa je kmalu povečala tudi apetit.

Kosilo je bilo odlično in v jedilnici ni bilo več bučnega klepetanja kot prve dni. Radi smo se posvetili lepo servirani hrani in se prijazno odzivali na uslužne natakarje.

Po kosilu smo se prosto družili. Preskakovale so tudi iskrice naklonjenosti in vzniknile so simpatije. Parčkanje nas je zelo zaposlovalo, »kdo je s kom«, »kateri je v katero«, »katero je vprašal«, »kaj mu je odgovorila«… so bila vprašanja, ki so zapolnila prosti čas.

Popoldan smo ustvarjali z DAS maso. Izdelovali smo morski spominek. Vanj smo vtisnili školjke nabrane na obali. Nastale naj bi ladjice, sončki in morske živali. Končni izdelki pa so bili mnogi v obliki srčkov in narejeni z mislijo na svežo simpatijo.

Po popoldanskem kopanju in večerji smo si privoščili filmski večer. »Bratovščina Sinjega galeba«, nas je popeljala v nek drug čas. Z mislijo na pustolovščino smo odplavali v sanje. Lahko noč!

Učenci in učitelji ŠVN

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost