041 619 125 info@os-vipava.si

Morje je zjutraj naplavilo kar nekaj klobučnjakov. Med poukom na obali smo jih občudovali in jih nežno prenašali v vodo. Po zajtrku, nam je malo gibanja zelo prijalo.

Pripravljali smo se na popoldanski izlet z ladjico zato smo z veseljem reševali naloge na temo obmorskih mest. Njihova imena smo iskali v osmerkah in razmišljali, kako turizem vpliva na njihov razvoj.

Na dopoldanskem soncu smo urili plavalne tehnike in se prosto igrali na obrežju.

Kosilo smo hitro pojedli, saj nas je na pomolu že čakala ladjica. Med enourno vožnjo do Pirana smo občudovali bele morske pene, ki so ostajale za nami na temni gladini. Čudili smo se strmim klifom, obmorskemu rastlinstvu in uživali v enakomernem drsenju skozi valove. Nekajkrat smo celo pomahali ladjicam, ki so bežale mimo.

V Piranu smo si najprej privoščili sladoled na Tartinijevem trgu. Po obisku Akvarija smo nekaj časa namenili nakupu spominkov za domače. Nato nas je lokalni gasilec in potapljač s pripovedovanjem popeljal v podvodni svet lova na harpuno ter reševanja v nezgodah. Občudovali smo potapljaško opremo in ga vztrajno spraševali po različnih izkušnjah.

V pozno popoldanskih urah, smo znova zasedli lesene klopi na ladjici in se prepustili rahlemu vetriču na poti nazaj.

Večerja nam je še kako teknila. Krožniki so bili temeljito izpraznjeni. Energijo smo potem potrebovali še za odbojko na mivki in prikaz različnih talentov na pomolu v večerni zarji.

Ko smo se polni vtisov in prijetno utrujeni odpravili proti hiškam, je za nami žarela večerna zarja. Zdelo se je kot da se obzorje že počasi poslavlja od nas. Jutri je zadnji dan šole v naravi. Z veseljem vam bomo vse o njem povedali kar v živo, ko se spet srečamo pred šolo v Vipavi. Bilo je res nepozabno lepo, vendar pa je lepo tudi zaspati z mislijo »jutri gremo pa domov«.

učitelji in učenci ŠVN

(Skupno 172 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost