041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 22.6.2021 smo z učenci 6. razreda izvedli še zadnji športni dan, v tem posebnem šolskem letu.

V vročem poletnem dnevu, smo se zbrali na šolskem igrišču, kjer smo ponovno preverili kolesarsko opremo, razdelili malico ter odkolesarili proti Ajdovščini.

Pot nas je vodila po novi kolesarski poti, skozi drevored in ob reki Vipavi vse do Ajdovščine. Ob reki Hubelj smo prikolesarili vse do bazena Zavoda za šport, v Ajdovščini.

Na bazenu smo pokazali naše plavalno znanje. Po merilih zavoda za šport Planica, za so se naši šestošolci dobro odrezali, osvojili so: 3 zlate, 10 srebrnih, 32 bronastih delfinov in 1-ga morskega konjička,  od 46 učencev, ki so bili preverjeni. Prav vsi učenci pa so dokazali, da so plavalci in so se na plavalnem tečaju ter v šoli v naravi naučili  dobro plavati.

Čas je prehitro minil in časa za kopanje skoraj ni bilo. Tudi v prihodnje si želimo, da bi z plavalno znanje prinašalo zdravo, razvedrilno in aktivno vsebino preživljanja prostega časa.

Pot nazaj proti Vipavi, nas je peljala do sotočja rek Hublja in Vipave, kjer smo se čez napoleonov most, po drugem bregu reke Vipave peljali do Slapa. Čakal nas je samo še spust proti šoli. Na poti smo ponovili še del osvojenega kolesarskega znanja.

Kljub peklenski vročini in težkim nogam smo se počutili, da smo kvalitetno in aktivno izkoristili dan.

 

Za aktiv športa

Petra Batagelj

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost