041 619 125 info@os-vipava.si

V mesecu septembru je bilo za prvošolce mnogo novega in zanimivega. Spoznavali so se med seboj in privajali na nove, šolske obveznosti.

Na povabilo knjižničark so z velikim zanimanjem prvič vstopili v šolsko knjižnico. Ga. Kristina Kovač jim je razložila pravila, ki jih moramo upoštevati v knjižnici. Naučili so se razlikovati knjižnico in knjigarno ter rokovanja s knjigami. Bili so zelo radovedni in najraje bi prijeli in pogledali čim več knjig. Navdušile so jih tudi spominske in starejše knjige, ki so razstavljene v vitrinah.

Tudi letos je Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS poskrbelo za obdaritev prvošolcev in tako je vsak izmed njih prejel slikanico Ponikalnice (avtorja Miroslava Košute in z ilustracijami Suzi Bricelj), ki jim jo je predstavila ga. knjižničarka. Z zanimanjem so prisluhnili ugankam ter s pravilnimi odgovori dokazali, da že marsikaj znajo in vedo. S prvim obiskom knjižnice so tako pričeli odkrivati svet knjig, v katerem je mnogo zanimivega in tudi pravljičnega. Seveda smo Bralčku Palčku, ki je ostal v vrtcu,  pomahali v slovo in spoznali novega junaka Ostržka, ki nas bo spremljal pri branju in dejavnostih Bralne značke.

Našim prvošolcem želimo, da bi v šolsko knjižnico pogosto zahajali in tam našli zanimive knjige.

 

Učiteljici 1. a in 1. b razreda Nadja in Andreja

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost