041 619 125 info@os-vipava.si

Prišla je jesen in s seboj prinesla svoje pisane barve in praznične dneve, ki smo jih učenci 2. razreda, obeležili s komemoracijo.

V petek, 22. 10., smo učenci 2. a in 2. b razreda, v sodelovanju z društvom upokojencev ter združenjem borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Ajdovščina-Vipava, izpeljali proslavo ob prazniku reformacije in dnevu spomina na mrtve.

Drugošolci smo pod vodstvom naših učiteljic, Lare Žabar in Tanje Tomažič, nastopili z deklamacijami. Vsi ki sodelujemo v pevskem zboru, pa smo zapeli pesmico o čričku, ki je še dodatno obarvala jesenski čas.

Recitacije so nam obudile zavest, kako lep in raznolik je slovenski jezik, ter v kako čudoviti in raznoliki deželi živimo. Pesmi o prižiganju svečk na grobovih in slovesu so nas spomnile na naše najdražje, ki jih ni več z nami. S polaganjem cvetja na spomenik NOB smo se poklonili vsem pokojnim in žrtvam obeh svetovnih vojn.

Prireditev je s svojim govorom obogatil gospod Božo Novak, predsednik združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Ajdovščina-Vipava, zaokrožil pa jo je zven domoljubnih slovenskih pesmi.

Na prireditvi so se nam pridružili vaščani, upokojenci ter člani združenja, ki so z nami delili svoje občutke upanja, veselja in miru.

 

Učenci 2. a in 2.b

 

Fotografije: Božo Novak

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost