041 619 125 info@os-vipava.si

V okviru planinskega krožka smo v torek, 21. 12., izvedli prvi pohod. Odšli smo na nočni pohod  na Stari grad. Nekateri učenci so se ustrašili dežja, a štirje pogumni korenjaki so se kljub rahlemu dežju zbrali in odšli na pot.

Pot na Stari grad dobro poznamo, a ponoči izgleda vse čisto drugače. Kot da bi hodili po neznanih krajih. Pa še sence ustvarjajo čudne podobe. Ali je tisto skala z markacijami ali čarovnica s temnimi očmi? Je tam naprej v gozdu medved ali drevo? Smo se spraševali med potjo. Oklevajoče smo z našimi svetilkami osvetlili vse nenavadne predmete in na srečo ugotovili, da so le skale in drevesa.

Na vrhu smo bili očarani nad ostanki starega gradu, ki je v svetlobi naših majhnih svetilk izgledal še bolj mogočen in malce strašen. Navdušil nas je pogled na razsvetljeno Vipavo, Ajdovščino in druge okoliške kraje, ki so  se svetili od luči.

Pojedli smo par piškotov, naredili eno strašno fotografijo za vse, ki vas ni bilo zraven, in že se odpravili nazaj.

Že malo bolj navajeni teme smo za par minut pogumno ugasnili svetilke in ugotovili, da tudi brez zvezd in lune (ki so jih zakrivali oblaki), so naše oči videle drug drugega ter bližnje predmete.

Zadnji del poti smo si krajšali z različnimi igrami ter atletsko abecedo in v trenutku smo bili nazaj pred šolo.

Kljub rahlemu dežju je bil pohod zanimiv, tema pa je vsemu dodala svoj čar.

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost