041 619 125 info@os-vipava.si

Na naši šoli smo v ponedeljek 13. 12. 2021 gostili tri učitelje iz španske šole Colegio Montaigne-Jerez iz mesta Jerez de la Frontera v Andaluziji. Namen obiska je bila priprava programa za obisk skupine španski učencev v maju 2022. Pripravljenost za sodelovanje pri izvedbi dejavnosti za španske učence so izrazili številni učitelji naše šole. Španski učenci se bodo v manjših skupinah pomešali med naše učence in sodelovali pri nekaterih urah pri pouku in dejavnostih, ki bodo potekale na šoli in izven nje.

 

Španski učitelji so se med obiskom naše šole pridružili tudi pouku pri urah fizike in izbirnega predmeta španščina. Med učenci so vzbudili veliko zanimanja. Zaradi velike želje naših učencev, da bi lahko nekoč obiskali špansko šolo, bomo poskusili pridobiti ustrezna finančna sredstva iz EU, pri tem pa nam bodo naši španski gosti pomagali s svojimi izkušnjami.

 

Španski učitelji so obiskali tudi osmico na Gradišču pri Vipavi in se udeležili degustacije vin in ogleda vinske kleti posestva Burja.

 

Samo Jamšek

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost