041 619 125 info@os-vipava.si

Že v mesecu marcu so naši učenci posejali in posadili medovite rastline za čebele in druge opraševalce. Devetošolci in sedmošolci so poskrbeli za zeliščno gredico in čebelji buffet pri čebelnjaku, učenci razredne stopnje so posadili medovite rastline v korita v atriju šole.

 

Razstavo, kjer je bilo predstavljeno življenje čebel so popestrili učenci podaljšanega bivanja z raznimi izdelki, ki so predstavljali pridne čebelice.

Za poslikavo panjev v šolskem čebelnjaku so poskrbeli učenci neobveznega izbirnega predmeta Umetnost pod mentorstvom Kristine Lavrenčič.

 

Na svetovni dan čebel so sedmošolci  Matevž, Anže, Primož in Luka nekaterim učencem predstavili šolski čebelnjak in Slovensko čebelo – Kranjsko sivko.

 

Učenci so se seznanili z opremo in delom čebelarja, spoznali so organiziranost družine, bivališča, hrano čebel in pomen čebel za preživetje ter razvoj čebelarstva na Slovenskem.

 

Čebeljo družino so si učenci  ogledali v opazovalnem panju, kjer so poiskali matico, mlade čebele, čebele delavke in trote.

Učenci podaljšanega bivanja in učiteljica Mojca Habič so ograjo pri čebelnjaku popestrili z modeli čebelic in lepimi mislimi za pridne čebelice.

 

Boža Pangerc

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost