041 619 125 info@os-vipava.si

V zadnjem tednu pouka sta nas v torek, 21. 6. 2022, obiskala ustvarjalca risoromana Tik je šel v gozd po drva, da nam predstavita svoj skupni prvenec. Ram Cunta, doma iz Vipave, je v študijskih letih spoznal Miho Hančiča iz bližine Kamnika in tako se je skupaj z Ano Maraž oblikovalo prijateljsko sodelovanje.

 Na vprašanje, kako poteka njun tipičen dan ustvarjalca, je Ram odgovoril s predstavitvijo  svojega dela gozdarja, Miha Ha, priznan slovenski ilustrator in stripar, pa je zase povedal, da ves dan za mizo riše in mu je to v veselje, seveda ob vragolijah na rolki.

Težko bi odgovorila na vprašanje, kaj je nastalo prej − zgodba ali slike. Tikove prigode je Ram najprej pripovedoval svojima otrokoma, ko pa se jih je nabralo dovolj, jih je z Mihovo pomočjo in njegovo risbo oblikoval v napeto, zabavno branje.

Ram je vzel v roke strip in nas ob projekciji popeljal  v Tikove dogodivščine. Slišali smo bučanje reke, čez katero je Tiku uspelo spet postaviti most in se s svojo alpako odpraviti čez globel. A za ovinkom se je znašel na bojišču kiberkonjev in zombi vampirjev. Novim dogodivščinam je sledilo srečanje s čredo samorogov. In naša ustvarjalca sta po skladbi kitaristov povabila učence, da nadaljujejo zgodbo.

Obljubila sta, da v prihodnje lahko še pričakujemo kakšen njun strip, vam pa priporočamo, da odpotujete s Tikom na zabavne dogodivščine.

Sara in Vanesa, 8. a

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost