041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 1. septembra 2022 je bil za prvošolce Podružnične šole Podnanos prav poseben dan – prvi šolski dan.

 

Prag naše šole je pogumno prestopilo kar 7 prvošolcev in 3 prvošolke. S pesmijo z naslovom Prvič v šolo so jih v novo obdobje najprej pospremili učenci 2., 3., 4. in 5. razreda. Sprejem se je nadaljeval v šolski jedilnici, kjer je vodja šole, Andreja Likar Ivanov, nagovorila starše in šolarje ter jim s spodbudnimi besedami zaželela dobrodošlico. S prisrčnim glasbeno-plesnim programom so jih pozdravili tudi petošolci. Kulturno prireditev sem popestrila z nekaj otroškimi pesmicami, ki sem jih zaigrala na klarinet.

Po slovesni podelitvi rumenih rutk prvošolcem so učenci 5. razreda poskrbeli, da so naši novi šolarji varno zakorakali proti njihovemu razredu.

Spoznali so svojo učilnico, kjer se začenja njihovo osnovnošolsko izobraževanje. Posladkali so se tudi s torto in sokom. Z rumeno rutko okrog vratu so po končanem sprejemu srečni pohiteli v objem staršev.

Dragi prvošolci, naj vas skozi prvo šolsko leto vsak dan spremlja modrost medvedka Puja: »Obljubi mi, da si boš za vedno zapomnil, da si pogumnejši kot verjameš, močnejši kot izgledaš in pametnejši kot misliš.«

Učiteljica Anita Hrovatin

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost