041 619 125 info@os-vipava.si

Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS je tudi to leto s pomočjo partnerjev uspelo za vsakega prvošolčka v Sloveniji in za slovenske otroke v zamejstvu in po svetu zagotoviti darilno slikanico.

Letos je to bila slikanica Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib pisateljice Ide Mlakar Černič in ilustratorke Kristine Krhin.

Prvošolčke sem ob tej priložnosti povabila v knjižnico. Ker je zgodbica kot nalašč za gibanje, sem v povezavi z nacionalnim mesecem skupnega branja pripravila pravljično-gibalno urico.

S prvošolčki smo slikanico najprej prebrali in spoznali dogodivščino pujskov Bibi in Gustija in nekaj čisto novih in posebnih besed. Nato so ugotavljali, ali si je knjižničarka pravilno zapomnila dogajanje. Potem pa smo si pomagali z domišljijo in knjižnico spremenili v travnik z drevesi in potočkom in hodili in tekali po okrog potkah in zvijačnicah, se igrali, počivali, malicali, bredli po potočku, poslušali ptice, … in se imeli lepo.

Ob koncu urice je otroke čakalo presenečenje. Ko smo odvezali pentljo, je vsak dobil in odnesel domov čisto svojo slikanico s posvetilom in vabilom v svet branja.

 

Knjižničarka Kristina

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost