041 619 125 info@os-vipava.si

Drugi dan se je začel s tipičnim italijanskim zajtrkom, ter prijetnim klepetom z učitelji iz Španije in Finske. Na avtobusni postaji smo čakali kar nekaj časa…Avtobus je zamujal  skoraj eno uro, zato nas je “italijanska učiteljica” povabila v najstarejšo kavarno “ Bianchi”  iz leta 1934.

Pot smo nadaljevali v prvo osnovno šolo Carnago. Pred glavnim vhodom v šolsko stavbo, so nas z bučnim aplavzom in navdušenjem sprejeli otroci in učitelji iz celotne šole. Zapeli so nam pozdravno pesem “Hello”, ter zaigrali kratki dramski prizor na temo “Mi smo zelena šola”. Predstavili so nam dejavnosti, ki jih spoznavajo in doživljajo v naravi. Povedali so nam, da veliko časa preživijo v bližnjem gozdu in se poslužujejo veliko gibanja v naravi. Tudi drugi pouk velikokrat izvajajo zunaj, na vrtu in atriju šole. Predstavili so nam likovno umetnost. Prostor za ustvarjanje so organizirali na tleh, po hodnikih šole. V manjših skupinah so upodabljali naravo in ustvarili velike skupinske slike…

V popoldanskem času smo obiskali šolo višjih razredov. Sprehodili smo se po različnih učilnicah: učilnica robotike, laboratorija, glasbe, informatike…V telovadnici pa nas je čakalo pravo “vežbanje” ravnotežja… Razmigali smo se od glave do peta.

Sledile so predstavitve posameznih držav -načini dela, motivacije, meditacije, sprostitvenih iger in drugih metodik na temo projekta.

Saluti dall’italia

Kristina in Maja

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost