041 619 125 info@os-vipava.si

Minuli konec tedna se je skupina zaposlenih OŠ Draga Bajca Vipava in Škofijske gimnazije Vipava v družbi boljših polovic podala na hrvaški otok Krk, kjer smo pod budnim organizacijskim očesom zakoncev Simonič Puc raziskovali pešpoti sv. Jakoba, imenovane tudi Camino Krk.

V soboto smo pot začeli v mestu Krk in se skozi oljčne nasade odpravili proti Vrhu s cerkvijo nadangela Mihaela. Mimo ruševin zapuščenega naselja Kambun smo pripešačili do zaliva Vela Jana, kjer so najpogumnejši tudi zaplavali v morju. Pot smo ta dan po uspešno prehojenih 27 km zaključili v vasici Glavotok. Sledilo je še raziskovanje mesta Krk in večerno druženje.

V nedeljo smo pot iz Glavotoka nadaljevali mimo cerkve sv. Krševana iz 11. stoletja, najstarejšega hrasta na otoku, križevega pota ob razgledni točki Fumak, frančiškanskega samostana v vasici Porat, starega pokopališča sv. Apolinarija ter mimo cerkvice sv Antona dosegli dnevni cilj.

Ves čas hoje so nas spremljali prečudoviti razgledi, lepa narava, prazne plaže, predvsem pa smo bili veseli skupnega časa, ki je hitro mineval v prijetnem spoznavanju, deljenju dobrih praks … Vsi se že veselimo nadaljevanja poti, ki bo predvidoma potekalo konec januarja.

Tea Furlan

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost