041 619 125 info@os-vipava.si

Zadnji četrtek pred jesenskimi počitnicami so mladi pevci matične šole zbrali svoje letošnje pevske izkušnje in jih povezali v šopek jesenskega koncerta. Po težkih letih Covid-a in z njim povezanih najrazličnejših vajah (ne-vaje, vaje s posnetki, ZOOM-vaje, ločene vaje, vaje v skupinah, vaje z maskami,…) in tudi po najrazličnejših načinih sodelovanja na prireditvah so učenci korajžno stopili na zborovske stopnice.

Prvi so se predstavili najmlajši pevci v Pikah, ki so pred toplo roko Lare Žabar zapeli tri pesmice. Njihov nežni glas je spremljala ob kitari Vida Trošt. Malo bolj korajžne so Poke, katerih glas je prepeval pred Nadjo Rodman Koradin, za spremljavo pa sta skrbela Eva Vanovšek ob klavirju in Oskar Tratnik ob harmoniki. Najstarejše pevke mladinskega zbora so ob zborovodkinji Kaji Praprotnik zapele ljudsko priredbo Dekle je po vodo šlo z odličnim solo Natalije Batič, za sprostitev pa je poskrbel Dan ljubezni. Pesmi je z veznim besedilom povezovala četrtošolka Maša Dević Bremec.

Starši in prijatelji so avlo napolnili skoraj do zadnjega kotička, kar nam je v bilo v veliko spodbudo. Želeli bi si več pevcev, saj petje v zboru niža raven kortizola, obenem pa viša raven dopamina in oksitocina ter spodbuja socialne stike. Upamo, da bo na letošnjih prireditvah, ki niso več omejene z ukrepi, več pevcev in tudi veliko poslušalcev, da bodo s ploskanjem nagradili otroško petje na odru.

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost