Skoči na glavno vsebino
041 619 125 info@os-vipava.si

Teden tradicionalne slovenske hrane ter tradicionalnega slovenskega zajtrka smo na podružnični šoli Goče obeležili tako, da smo zjutraj najprej skupaj pozajtrkovali kruh z medom in maslom, jabolko ter kozarec mleka. Po zajtrku smo se odpravili do bližnje kmetije, kjer so nam pokazali krave in teličke. Nekateri otroci so jih sploh prvič tudi hranili in božali. Nato smo si ogledali še stroje in orodja, ki jih uporabljajo pri delu na kmetiji. Imeli smo tudi možnost, da smo se usedli v traktor in se z njim malo tudi peljali. Skakali smo tudi po balah, šli na senik, si ogledali vinsko klet in buče.

Ustvarili smo tudi pano z likovnimi izdelki in zanimivostmi ter informacijami o medu, čebelah, čebelarjih, kravah, o tem, kako mleko sploh pride do nas…

Spoznali smo, kako pomembno vlogo imajo živali in kmetje in zato smo jim neizmerno hvaležni!

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost