041 619 125 info@os-vipava.si

V petek, 24. februarja je vse učence 3. razredov obiskala Anita Štor, animatorka in učiteljica plavanja. Ker ima ogromno izkušenj s področja dela z otroki v in ob vodi, je v lanskem letu izdala slikanico s tematiko privajanja otroka na vodo ter učenja plavanja. Poleg zgodbe, ki se seveda odvija ob bazenu, na plavalnem tečaju, se bralec lahko sreča še s celo paleto čustev in odnosov med vrstniki ter vaditeljico plavanja. Knjiga »Ava Splava« izpostavi pomembnost povezave mentalne in čustvene inteligence za namen hitrejšega učenja in večjega zaupanja.

Zgodba je večplastna, odpira notranje svetove deklice Ave in plavalne učiteljice Ingrid. Voda je le podlaga za razvoj zanimivih in nepričakovanih doživetij. Iz začetne popolnoma vsakdanje situacije se preko čustvenega procesa, preoblikuje v čudežno pravljico.

Z veseljem smo dovolili,  da nam je Anita petkov dopoldan spremenila v domišljijski svet, kjer je vse mogoče, kjer se premaga še tako velike strahove in sanja sanje o morskih deklicah, o delfinih, o vodnih račkah in o olimpijskih prvakih.

3. razred Vrhpolje

 

V petek, 24. 2. 2023, smo tretješolci dobili prav poseben obisk. Ker nas letos čaka že težko pričakovani plavalni tečaj, nas je obiskala gospa Anita Štor, ki nam je predstavila svojo knjigo z naslovom Ava splava. Knjiga pripoveduje o deklici Avi, ki se je bala vode in se nikakor ni želela potopiti pod vodo. Ob branju knjige in pogovorih o plavanju in strahu pred vodo smo zelo uživali, skupaj smo iskali rešitve, na kakšne načine bi lahko na pravi način pomagali Avi premagati njen strah ter spoznavali, da voda res ni nič strašnega in da lahko vsak strah tudi premagamo. Ura je minila čisto prehitro, zato zaključka zgodbe nismo izvedeli Nova knjiga s čudovitimi ilustracijami otrok, nas čaka v knjižnici, da si lahko sami preberemo njen konec. 

vipavski tretješolci z učiteljicama

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost