041 619 125 info@os-vipava.si

V petek 24. februarja smo v 3. razredu v Podnanosu gostili gospo Anito Štor. Po dolgoletnih izkušnjah učenja plavanja otrok, je napisala zgodbo o Avi, kako se je učila plavati.

Ker bodo imeli učenci v mesecu marcu plavalni tečaj, jih vsebina zgodbe AVA SPLAVA pripravlja na učenje plavanja. Ava je želela biti morska deklica, vendar si ni upala glave potopiti pod vodo. Učenci so iskali načine, kako bi učiteljica Avo pripravila in prepričala, da bi glavo potopila pod vodo in drsela v vodi vsaj 5 sekund. Iskali so lep in manj lep način. Povedali so veliko izvirnih idej in domišljija je bila neizmerna. Prav vsak je imel svoj predlog za oba načina. 

Za vsak cilj in željo naučiti se je potrebno premagovanje ovir, napor in vztrajnost, da to dosežemo.

Ava se trudi, da bi postala morska deklica in uspela osvojiti bronastega konjička. Ves čas učenja išče igrive rešitve, poskuša in vztraja. Četudi se na tečaju plavanja ni naučila potapljati in plavati brez pripomočkov, je z vztrajnostjo, ljubeznijo do vode in ob premagovanju strahu čez čas postala kot morska deklica v pravljici. 

Učenci so si izmišljevali konec zgodbe in domišljija prav vsakega je bila slišana in zanimiva.

Zgodbo in njen pravi zaključek pa bi izvedeli, če bi v knjižnici poiskali knjigo in jo prebrali do konca.

Učenci so si skozi zgodbo razvijali domišljijo, iskali so zaključek zgodbe in spoznali, kaj je pomembno za doseganje ciljev. Radovednost o zaključku zgodbe pa bi potešili z obiskom knjižnice in branjem.

Gospe Aniti se lepo zahvaljujemo za obisk in predstavitev.

Marija Nabergoj

 

 

 

 

 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost