041 619 125 info@os-vipava.si

ZMAGA NA PODJETNIŠKEM NATEČAJU

V četrtek, 20. 4. 2023, smo se tri devetošolke – Sara Kopatin, Iris Kovač in Vanesa Gregorc – že zgodaj zjutraj odpravile v Novo mesto na finale 6. Podjetniškega natečaja, ki ga prireja Univerza v Novem mestu, Fakulteta za ekonomijo in informatiko.

Čeprav se je naša pot podaljšala zaradi zastojev na cesti, smo vseeno prispele pravočasno, da smo ujele nagovor dekanice fakultete. Najprej smo poslušale pitche (predstavitve) srednješolcev. Sledila je okusna malica, potem pa smo bile na vrsti me. Uspešno smo predstavile našo podjetniško idejo RAČUNKO.

Računko je didaktična igrača v obliki previsne tehtnice, ki otroke uči osnov matematike. Le to smo zasnovale pri podjetniškem krožku.

Po vprašanjih komisije smo si do razglasitve lahko oddahnile, potem pa je sledilo veselje, saj so ob razglasitvi zmagovalcev poklicali na oder prav nas.

Sledilo je fotografiranje in intervju za televizijo. Zmage smo se nato veselile vso pot nazaj domov in jo proslavile s sladoledom pri Marjanci.

Za strokovno vodenje in pomoč se zahvaljujemo Tanji Krapež in Andreji Vister iz Razvojne agencije Rod iz Ajdovščine, ki sta bili naši mentorici.

Sara Kopatin in Vanesa Gregorc, 9.a

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost