041 619 125 info@os-vipava.si

V Tednu vseživljenjskega učenja, v torek, 16.05.2023, nas je na OŠ Draga Bajca Vipava obiskal g. Andi Mamić, tekač na dolge proge, trener nogometa in zaposlen v Strokovnem centru Planina, mož in oče dveh hčera, ljubitelj psov in narave.

Na letošnjem 8. Ultra trailu Vipavska dolina (UTVV 2023) je na najdaljši, kraljevski progi, pritekel v cilj kot drugi, pred njim je bil le zmagovalec Anže Sobočan. Za 170 km dolgo progo je potreboval 24 ur.

G. Mamić nam je predstavil svoj delovnik, treninge, hobije, pojasnil nam je tudi smernice zdravega življenjskega sloga in navade tekača, ki za treninge žrtvuje tudi spanje ponoči, da je potem lahko čez dan z družino in v službi. G. Mamić nam je pokazal svoje medalje in prstan, ki ga je dobil za svoj uspeh na zadnjem UTTV. Učenci 4. a in 4. b so veliko spraševali in izvedeli veliko novega in zanimivega. Povedal nam je, da se morajo športniki držati različnih pravil in pomagati poškodovanim sotekmovalcem ter da je od vseh pričakovati pošteno igro oz. »fair play«. K temu je spodbudil tudi učence pri vseh njihovih treningih in na tekmah.

G. Andi Mamić, hvala za obisk na šoli. Želimo Vam veliko uspešnih treningov in tekem ter srečo na vseh področjih Vašega življenja.

Vida Trošt

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost