041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 7. junija, smo v šolo, v Vrhpolju, povabili umetnike in umetnice iz Društva Most. Pokazali so nam svoje izdelke ter nas naučili nove tehnike ustvarjanja: slikanja na platno s pomočjo peska in mivke.

Gospa Danica, nam je pokazala tehnike slikanja na platno ter nam povedala, kako rešiti sliko, če se ti nekaj spacka ali pa če ti odtenek barve, ki si ga zmešal ni več všeč. Iz neposrečene poteze, lahko nastane še boljša umetnina, če le vztrajaš in daš domišljiji prosto pot.

Na pravo svetovno popotovanje v domišljiji, pa nas je popeljala gospa Stanka, ki je prinesla zbirko peskov in mivk iz vsega sveta. Pokazala nam je beli Afriški pesek, ter črni vulkanski, iz Italije. Zelo všeč pa nam je bil tudi sivorjavi z bleščicami, ki je bil nabran prav v našem Vrhpolju. S temi naravnimi odtenki smo brez barve, le s pomočjo lepila, na platnu ustvarjali nove poletne dežele.

Kamnosek gospod Danilo, pa je odprl prtljažnik svojega avtomobila in nam najprej razkazal svoje kamnite izdelke. Razložil nam je, kako nastanejo ter nas povabil, naj ga kdaj obiščemo na njegovem dvorišču, kjer bomo lahko z dleto preizkusili tudi kako trd ali mehak je lahko kamen.

Ustvarjali smo kar zunaj, da ne bi čistilkam povzročili preveč dela z mivko, peskom in barvami, pa tudi hitreje se ti utrne motiv ob pogledu na zelene odtenke okolice šole.

Bilo nam je zelo lepo v družbi pravih umetnikov, nastalo je veliko zanimivih izdelkov, predvsem pa so nas navdušili nad slikanjem v naravi in z naravo, kar bo zelo dobrodošlo med poletnimi počitnicami.

 

Zahvaljujemo se

društvu Most – univerzi za tretje življenjsko obdobje,

za čudovito izkušnjo, nova znanja in prijetno preživete skupne urice.

 

Učenci in razredničarka 3. razreda Vrhpolje

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost