041 619 125 info@os-vipava.si

Zadnji dnevi maja so kot naročeni za zaključne ekskurzije in izlete, za raziskovanje in nova doživetja, za nova srečanja in utrjevanje starih prijateljstev.

Četrtošolci Osnovne šole Draga Bajca Vipava, učenci matične šole in podružnic iz Vrhpolja, Podnanosa in Goč s spremljevalci, smo se tokrat podali na Notranjsko. V Postojni smo najprej obiskali Notranjski muzej, v katerem je tudi muzej Krasa. Sodelovali smo v treh zanimivih delavnicah, ki so jih vodili njihovi kustosi Primož, Ana in Tina. Navdušenje učencev je bilo očitno, saj so bile dejavnosti zanimive in pestre.

Po malici smo se odpeljali do Predjamskega gradu, po katerem sta nas vodila zgovorna vodiča Kevin in Janez. Skrivnosti gradu in njegovih zakladov, življenje graščakov in služabnikov, sodišče in kuhinja, oskrba z vodo in hrano… Ogromno informacij in zanimivosti, ob katerih lahko otroška domišljija dobi vse tisto, kar potrebuje, da se čudi in uživa. Ob koncu smo si vzeli čas še za nakup sladoleda in spominkov, kar se seveda spodobi, če smo na izletu.

Vida Trošt

Fotografije: Vida Trošt

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost