041 619 125 info@os-vipava.si

V 4.a in 4.b učenci že nekaj let izkoristijo en športni dan za obisko deponije v Dolgi Poljani. Tokratni pohod je potekal v torek, 20.6.2023. V spremstvu učiteljic Vide, Nadje in spremljevalke Maruške so učenci krepko zagrizli v belo cesto ob avtocesti. Pri Logu sta se jim pridružila še ga. Petruška in sošolec Tristan.

Skupaj smo v senci velikih platan pomalicali in se vedoželjni postavili pred Natašo Kosmač, ki nam je o odloženih takih in drugačnih odpadkih znala povedati čisto vse. Najbolj zanimiva je bila ideja o ponovni uporabi in če bi bilo mogoče, bi marsikdo zvlekel s seboj marsikatero stvar, ki bi mu služila za tak ali drugačen poletni projekt. Tako so se rodile ideje za kreativno preživljanje prostega časa ob uporabi že uporabljenih predmetov. Eden je videl ogledalce, drugi stol na koleščkih, ki bi jih dal…

Hoja nazaj ob reki nam je kljub vročini minila hitro, za osvežitev pa so poskrbele kapljice reke, ki so jih učenci vsake toliko ukradli v strugi in škropili naokrog za osvežitev vseh pohodnikov. Tem drobnim prham nismo ušle niti učiteljice.

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost