041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 25. maja, je učence podaljšanega bivanja obiskala ga. Silva Copič, upokojena profesorica likovne umetnosti.

Uvodnemu prisrčnemu pozdravu in medsebojnemu spoznavanju je sledila delavnica likovnega ustvarjanja z vezicami. Učenci so se prvič preizkusili v oblikovanju materiala, ki prvenstveno ni namenjen likovnemu ustvarjanju. Gospa Silva Copič nas je prepričala, da so vezice, ki jih uporabljajo vrtnarji in vinogradniki, odlično sredstvo za likovno ustvarjanje in razvijanje likovne domišljije.

Najprej je vsak učenec iz dveh vezic, brez navodil in po lastni domišljiji, oblikoval, kar je sam želel. Pod spretnimi prsti otrok so nastajali možički, črke, očala, … Zatem jim je gospa Silva pokazala osnove, kako se oblikuje žival, nato pa še kako podoba človeka. Učenci so se poglobili v delo, saj je bilo tu potrebno malo več zbranosti in vztrajnosti, da je bila živalska ali človeška figura stabilna. Vsak učenec se je preizkusil v tem, posamezni učenci pa so s svojo ustvarjalnostjo pri oblikovanju tega nenavadnega likovnega materiala presenetili.

Za marsikaterega učenca je bila to nova izkušnja, da nam okolje in narava mnogokrat ponujata nešteto izzivov za ustvarjanje. Ko ti je dolgčas, se ozri malo naokoli. Morda boš našel kaj, kar bo pregnalo siv pust dan. Pa čeprav so to lahko le vezice, ki so ostale mami ali očetu pri delu na vrtu ali v vinogradu.

Res je, učimo se vse življenje, saj nam to ponuja mnogo novih izzivov. In prav je, da se mlajši in starejši medsebojno bogatimo. Gospe Silvi Copič se iskreno zahvaljujemo za to izkušnjo.

Učenci in učiteljici podaljšanega bivanja Vrhpolje

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost