041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 8.6.2023 so pevci in pevke matične šole imeli zaključni koncert. Učiteljica Kaja Praprotnik, ki letos vodi mladinski sestav naše šole, je napisala glasbeno pravljico Vile življenja.

Pravljica pripoveduje o čustvih, ki jih podoživlja deklica, ko se sprehaja v sončnem dnevu, ko sreča lepega dečka in se zaljubi, ko izgubi ljubljenega in jo ti žalosti, ko se zgudi v gozdu ob nevihti in jo objema strah, ter tudi, ko se ob zaključku pravljice trdno odloči, da je pogumna in da bo postala Dobra vila. Ob srečanju z različnimi čustvi v zgodbi deklico vedno znova objemajo različne vile in pojejo pesmi o tem (avtorstvo in spremljava učiteljica Kaja), čustveni odmev na solo točke so poglobili učenci mladinskega sestava in otroškega pevskega zbora z eno izmed pesmi letošnjega svojega repertoarja.

Sceno za koncert so zasnovala in izdelala dekleta sama, posebna pohvala pa gre Nataliji Batič. Instrumentalno podporo petju sta poleg obeh učiteljic Kaje Praprotnik in Nadje Rodman Koradin učencem nudila tudi petošolec Oskar Tratnik s harmoniko in devetošolec Matic Lozej ob klavirju. S solističnim petjem so se izredno izkazale čisto vse pevke: Marjeta Krečič, Natalija Batič, Zora Furlan, Pavla Lazić, Nina Gec ter Erika Režonja. Ker jih je malo, je učiteljica v pravljici zelo dobro poiskala pravo čustvo za vsako izmed njih. Gotovo so zaradi majhenga števila pevk in posledično zaradi medsebojnega dobrega poznavanja lahko vile svojo vlogo tako dobro predstavile. Deklico in dečka sta predstavljala tretješolca Julija Krečič in Loen Furlan, vezno besedilo pa sta brali četrtošolka Ivana Margon in šestošolka Pavla Lazić.

Na dan koncerta je zagledalo luč tudi šolsko glasilo Mladi Vipavec. Bogato je s prispevki učencev razredne stopnje, letošnji podnaslov pa je Potovanje. V njem učenci od prvega do petega razreda pišejo, rišejo in rimajo o tem, kako načrtujejo in si domišljajo taka in drugačna potovanja – od preteklosti do prihodnjosti, potovati blizu in daleč, visoko v vesolje in na obalo k morju. Temo so izbrale učiteljice matične šole razredne stopnje. Vključeni so prispevki čisto vseh razredov. Maja Funa, Marjana Orbanić in Vida Trošt so vsebine uredile in oblikovale v prav prijetno branje.  Svetujemo, da primete časopis v roke in morda v pogovoru z vašim otrokom dobili novo idejo, kam potovati med prihajajočimi poletnimi počitnicami. Časopis lahko v zameno za prostovoljni prispevek prevzamete pri razredničarki.

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost