041 619 125 info@os-vipava.si

V torek, 30. maja, se nas je 36 zlatih bralcev OŠ Draga Bajca Vipava odpravilo na nagradni izlet v Ljubljano, ki ga je organiziralo Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina.

Ob 8.25 je pred šolo pripeljal avtobus, ki nas je zapeljal do avtobusne postaje na Kongresnem trgu. Od tam smo se peš odpravili na Ljubljanski grad. Ob družbi učencev drugih šol (z nami so potovale še OŠ Col, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, OŠ Dobravlje, OŠ Otlica in OŠ Šturje) smo pomalicali. Nato je sledila podelitev spominskih priznanj. Zatem smo se odpravili do Prešernovega trga, od koder smo stekli čim hitreje vsak po svoje. Imeli smo namreč prosti čas, da smo preživeli še zadnje trenutke skupaj izven šolskega območja. Ko smo se ob dogovorjeni uri vsi zbrali nazaj na Prešernovem trgu, smo se od tam odpravili do Cankarjevega doma, kjer je potekala zaključna prireditev za zlate bralce, ki jo prireja Društvo bralna značka. Ker so organizatorji proslave verjetno vedeli, da nam bo hitro padla koncentracija, so proslavo priredili primerno temu. Dogodek je vodil Boštjan Gorenc- Pižama, z glasbo pa ga je popestril Boštjan Nipič, znan tudi pod umetniškim imenom Nipke. Med drugim smo lahko prisluhnili pogovoru z avtorjema nagradne knjige Kako razumeti svet. 50 abstraktnih izumov. Ob koncu proslave smo se peš odpravili do avtobusne postaje ter se ponosni in veseli vrnili nazaj domov.

Za ta izlet se je res splačalo tekmovati za bralno značko vsa leta osnovne šole. Zahvala gre seveda tudi učiteljicam slovenščine in učiteljem razredne stopnje, ki so nas skozi leta spodbujali.

Zarja Lavrenčič, 9. a

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost