041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 11. oktobra 2023, smo se učenci in učiteljici podružnične šole Goče podali na jesenski pohod. Zjutraj smo se najprej z avtobusom odpeljali do Vipave, nato pa se peš podali na Stari grad v Vipavi. Na vrhu smo se malo odpočili in občudovali razgled na našo lepo Vipavsko dolino. Ogledali smo si še ohranjene ruševine starega gradu in se vrnili po potki nazaj do parka Lanthierijeve graščine.

V mestnem parku smo pojedli malico in se posladkali s sladkimi dobrotami, ki smo jih imeli s seboj. Med igro v parku nas je prišla pozdravit mama drugošolca Tomaža, ga. Erika Jež in nas povabila na kratek ogled Centra za raziskave vina, v dvorcu Lanthieri v Vipavi, kjer je zaposlena. Z zanimanjem smo jo poslušali, ko nam je predstavila svoje delo raziskovalke in nas popeljala po laboratorijih.

Čakala nas je še vrnitev nazaj do šole. Med potjo smo opazovali naravo, nabirali kostanje in želode ter opazovali konje in krave na paši. V Ložah smo se ustavili še na klopci velikanki in zavili do Loškega gradu.

Učenci so zelo uživali v jesenski naravi in topem soncu, ki nas je grelo celo pot. Športni dan smo preživeli v prijetnem medsebojnem druženju, klepetu in petju. Prijetno utrujeni smo se veselili prihoda v šolo, kjer nas je že čakalo zasluženo kosilo.

Vanja Krapež

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost