041 619 125 info@os-vipava.si

Sreda, 3. 1. 2024: Nordijska hoja

V mrzlem zimskem jutru smo se izpred šole z avtobusom odpravili v CŠOD Kranjska Gora.

Zato ker je pot do Kranjske Gore dolga smo se ustavili na postojanki na Petrolu. Pot smo mirno nadaljevali in z navdušenjem opazovali naravo okoli nas.

Ko smo prispeli v CŠOD man je osebje razložilo vsa pravila, ki smo jih tudi upoštevali. Po kosilu smo si ogledale sobe in se udobno namestile. Med krajšim odmorom smo se pripravile na našo naslednjo aktivnost: nordijsko hojo.

S celotnim 7. b, razredničarko in dvema učiteljema smo se odpravili na težko pričakovan odhod na sneg.

Najprej smo se v smučarski odpravi na zasneženem travniku ogreli. Nato smo se odpravili na pohod, upoštevali smo tudi vsa pravila nordijske hoje, ki sta jih učitelja prijazno delila.

Na velikem travniku smo odigrali z snežnop igro in se počasi utrujeno vrnili domov.

Po odlični večerji smo se odpravili na pohod po Kranjski Gori. In se nato končno odpravili v sobe in se pripravili na spanje. Ker smo bili utrujeni, smo hitro zaspali.

Zora, Lara, Nina in Marta iz 7. b

 

Nordijska hoja je hoja s palicami. Med nordijsko hojo smo se šli Kranjskogorski ragbi. Pri tem sem si zapomnil, da s palicami gre lazje. Bilo mi je tudi lepo ko smo se tekl in plazili po kolenih.

Jan F., Jan M., Anže, Andraž in Ambrož iz 7. b

 

Nordijska hoja se nam je zdela zelo zanimiv šport. Dan na snegu je bil vsem v užitek. Pokazali so nam zabavno igro ki nas je zelo spominjala na radbij. Ogrevanje je hitro minilo, zabavali smo se tudi na ledu. Sprehajali smo se po gozdu, ki se nam je občasno zdel čaroben. Končali smo z ostrim usponom po smučišču ter z zabavnim tekmovanjem v dolino.

Pavla, Erika, Katerina, Teuta in Natalija iz 7. b

 

Bilo mi je všeč. Saj so strokovnjaki zelo podrobno povzeli pravila in veščine tega modernega športa. Ko smo to pravirali smo bili vsi presenečeni. Prehodili smo velik del kranjske gore in se naučili veliko veščin. Pokazali so nam še eno zanimivo igro S frizbijem na snegu. Nato smo se spuščali po smučiščih. Dobra izkušna.

Izak, Luka, Jakob, Miha in Žan iz 7. b

 

Četrtek, 4. 1. 2023; Zelenci

Popoldne po kosilu smo se odpravili na pohod, do izvira Save Dolinke. Med hojo smo se srečali s težavami kot je poledenela cesta. Na postajah nam je učiteljica povedala nekaj zanimivih dejstev o nastanku doline, živalih in o rastlinah v naravnem rezervatov. Ko smo hodili po poplavljenem gozdu je bila pot lepa pa tudi spolzka in ledena. Ko smo prišli do zelencev smo si ogledali izvir potem pa šli proti domu.

Izak, Adam, Aljaž in Maksimiljan iz 7. a

 

Zelenci so lep turistični kraj. V močvirju Zelenci so majhni vulkančki. V Zelencih sta se združila dva ledenika. Voda je turkizna zaradi drobcev apnenca. Tam je stolp, kjer je čudovit razgled.

Jan, Gaber, Nino, Urban in Jure iz 7. a

 

V okolici Kranjske Gore je manjše naselje Podkoren. Odpravili smo se na ogled naravnega rezervata Zelenci. Hodili smo po zaledeneli poplavni poti. Ko smo šli iz gozda, smo zagledali pred sabo zagledali čudovito modrikasto jezero. Pred njim je stala razgledna točka. Imeli smo se lepo, malce nas je zeblo, a smo veseli, da smo izkoristili naše zadnje popoldne.

Julija, Meta, Neja, Živa, Vanesa in Malena iz 7. a

 

Danes smo se s CŠOD odpravili k naravnemu rezervatu Zelenci, na Kranjski Gori. Po poti je bilo zelo zabavno. Bilo je kar veliko snega in ledu. Do Zelencev smo pa prišli skozi poplavni gozd. Tam je bila kar voda med drevesi, po poti pa sta bila sneg in led. Ko smo prišli tja smo videli prav tako torkizno barvo vode. V vodi smo videli majhne vulkančke, ki so spuščali mehurčke. Bili so zanimivi.

Bilo nam je zelo zanimivo.

Tina, Sara, Emma in Manja iz 7. a

 

Triglavski narodni park

Zjutraj smo se z eno izmed učiteljic odpravili v dolino Krnice, ki je del Triglavskega narodnega parka. Predstavila nam je pravila obnašanja, mi pa smo zavzeto poslušali.

Na poti, ki je bila ledena smo imeli malico. Po okrepčilu pa smo nadaljevali pot. Ker je bila pot izredno ledena, smo se hitro obrnili.

Na poti nazaj smo se pogovarjali in se igrali na igralih, saj smo se tam ustavili.

Izlet nam je bil všeč, izvedeli pa smo veliko novega.

Meta, Ana in Taja iz 7. c

 

Je bil zelo zanimi in poučen izlet. Lepo je da je ta precudovita narava zaščitena. Zabavno smo se igrali in drsali po poti. Pogled na gore je bil dih jemajoč. Poznali smo nekaj novega ker pri nas ni tega.

Vid, Anes, Uroš in Kevin iz 7. c

 

Odšli smo v Triglavski narodni park, slikali smo se ob tabli in odšli v park opazovali smo naravo. Malico smo jedli ob reki. Ker je cajt tekel hitro smo se počasi morali vrniti v dom.

Kiana, Angelika, Madalina in Neja iz 7. c

 

Pred odhodom smo bili zelo vznemirjeni. Prehodili smo velik kos boti. Bila je zelo zaledenela, zraven je tekla bistra reka Pišnica. Tudi toplo je bilo, sonce je bilo močno. Tam smo spoznali tudi pravila marodnega parka.

Filip N., Filip K., Filip B., Matija in Svit iz 7. c

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost