041 619 125 info@os-vipava.si

Ob koncu koledarskega leta smo na naši šoli pripravili čudovito prireditev, ki je združila tri pomembne praznike – dan samostojnosti in enotnosti, božič ter novo leto. Učenci 5.a in 5.b razreda so se pod mentorstvom razredničark, izkazali s čudovito dramsko uprizoritvijo Levstikove pravljice “Kdo je napravil Vidku srajčico?”.

Vidkova srajčica nas je popeljala v svet, kjer so naši mladi igralci s pridihom domišljije prikazali, kako nas narava nenehno obdaruje. Skozi zgodbo so nam sporočili, kako pomembno je, da se zavedamo bogastva naravne in kulturne dediščine, ki jo imamo v naši državi. Ponosni smo, da živimo v miru in varnosti ter se lahko igramo in učimo v čudovitem okolju. 

Zgodbo pravljice so učenci pospremili z veliko petja. Besedila pesmi so bila,  kljub starosti pravljice, sodobna in zelo sporočilna. Glasbo zanje so posneli Vid Vižintin in člani glasbene skupine »Ne joči pevec«, za kar se jim vsem iskreno zahvaljujemo. Hvala šolski računalničarki Tini Blažko, da smo vse dobro slišali. Zanimivi in dovršeni so bili tudi kostumi igralcev, ki so jih sešile pridne roke naših mam in babic. Tudi njim iskrena hvala za trud. Zahvala gre tudi harmonikašu Urbanu Ježu, ki je učence spremljal na svoji harmoniki ter njegovemu mentorju Primožu Bajcu. Čudovita je bila tudi odrska scena, ki jo je za ta namen ustvarila učiteljica likovne umetnosti, Katja Sorta. Tudi njej iskrena hvala. Hvala pa tudi pridnim rokam, ki so izrezale vse smrečice, za pravljični gozd. 

Ob posebnem polnočnem zvonenju smo bili povabljeni k pričakovanju novega leta. Učenci so nam zaželeli, da bi bilo leto 2024 tako mehko, toplo, trpežno in lepo kot Vidkova srajčica. To sporočilo nas je spomnilo, da je vredno ceniti drobne trenutke sreče in najmanjše vsakdanje danosti ter se zavedati, kako dragoceno je življenje v sožitju in miru.

Prireditev je bila priložnost za izražanje hvaležnosti za vse, kar imamo. V duhu prazničnih dni smo se zbrali kot skupnost, se nasmejali in občudovali talentirane nastope naših učencev. Skupaj smo občutili toplino in povezanost, ki nas bo spremljala tudi v prihajajočem letu.

Ob koncu bi se še enkrat, radi zahvalili vsem, ki so s svojim trudom in prispevkom omogočili, da smo skupaj ustvarili nepozabno praznično vzdušje. Želimo vam vsem srečno, zdravo in uspešno novo leto, ki naj bo polno ljubezni, razumevanja in medsebojnega spoštovanja.

Srečno 2024!

Mirjam Goričan Štimec in Maja Šapla, 

mentorici šolskega dramskega krožka

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost