041 619 125 info@os-vipava.si

V okviru dejavnosti za spodbujanje branja in projekta Beremo skupaj je v šolski knjižnici potekal dogodek za otroke, večerna pravljica z likovno delavnico. Dogodek je bil razdeljen na dva sklopa. Ker že pošteno diši po pomladi, smo za branje izbrali pravljico Renate Schupp Rumeno čudo, nato pa poustvarjali osrednji pravljični atribut – regrat. 

S tretješolci, ki radi poslušajo, berejo in ustvarjajo, smo se v torek, 12. 3. 2024 ob 18.  uri, zbrali v šolski knjižnici na matični šoli. Posedli smo se v kotiček, se udobno namestili in prisluhnili knjižničarki Kristini Kovač. Najprej smo s pomočjo njenih namigov ugotavljali, kdo vse so pravljični junaki in kakšen je naslov pravljice. Nato smo z zanimanjem in navdušenjem poslušali pravljico Rumen čudo, se ob tem zabavali in občasno tudi nasmejali. 

Sledil je del, v katerem smo pod vtisom pravljice in ob natančnih navodilih učiteljice Katje Sorta začeli ustvarjati. Pod malimi rokami je oživel regratovo rumen papir, razprli so se regratovi cvetovi, zrasli zeleni regratovi listi in nastale so čudovite stvaritve naših otrok. 

Žal se je ura prehitro približala koncu. Radovedni starši, ki se jim zahvaljujemo, da so otrokom omogočili udeležbo, so z zanimanjem opazovali nastale izdelke in navdušene obraze svojih otrok. Verjetno bomo morali podoben večer še kdaj ponoviti…  

Katja Sorta in Kristina Kovač

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost