041 619 125 info@os-vipava.si

Učenci iz Goč so se je prav gotovo. Njihova se je namreč začela že na petek zvečer, saj so noč prespali kar v šoli. Starši so otroke pripeljali ob 19. uri ter si skupaj ogledali lutkovno predstavo Zeleni fantek. Predstavo so zaigrali člani skupine Žar iz društva MOST iz Ajdovščine. Predstava Zeleni fantek je igra o fantku, ki je drugačen, saj je zelen. Po pomoti se je znašel na tem planetu, kjer sreča deklico. Skupaj premagata vse zadrege in vsakodnevne zoprnosti. Srečujeta se z divjim prometom, z zmedenim semaforjem, z vitamini, hišami … Tako kot sta se v predstavi zabavala Zeleni fantek in deklica, smo se zabavali tudi prav vsi gledalci v dvorani. Hvala dramski skupini Žar in KS Goče za organizacijo predstave. 

Učenci so po predstavi komaj čakali, da se razpakirajo in pripravijo blazine za spanje. Kmalu pa so se že oglasili prvi lačni trebuščki. Učiteljici sta imeli pripravljene vse pripomočke in sestavine za palačinke. Učenci so pomagali pri pripravi mase. Medtem ko sta učiteljici pekli palačinke, so si učenci čas krajšali z družabnimi igrami, petjem, plesom, najbolj lačni pa so pomagali pri peki. Najpogumnejši so se celo preizkusili v obračanju palačink. Od vseh poskusov je samo ena pristala na tleh, tako da nam je šlo res odlično. Sledilo je še nekaj iger v telovadnici. Petošolci so si nato ogledali film, učenci od 1. do 3. razreda pa so bili že pošteno utrujeni. Prisluhnili so še pravljici, si umili zobe, nato pa se zavili v spalne vreče in zaspali. Noč je v večini potekala mirno. 

Kot da bi se zmenili, so se vsi učenci zbudili točno ob 7. uri. Sledila je jutranja higiena, preoblačenje in pospravljanje. Gospa Lucija nam je pripravila zajtrk. Ko smo se okrepčali, smo se podali na krajši pohod do Marije Snežne na Obeluncu. Pozdravljali so nas že prvi sončni žarki. V cerkvi nas je čakal goški župnik, da nam je povedal nekaj zanimivih informacij o cerkvi in o vasi. Nato smo se vpisali v vpisno knjigo, na roke si dali žig za dokaz ter naredili skupinski fotografiji. Nekoliko lačni smo se podali na malico v šolo. Po krajšem odmoru smo imeli športne igre. Ogreli smo se z igro v telovadnici, nato pa se v 4 skupinah pomerili v štafetnih igrah. Med igrami so učenci pridelali nekaj manjših odrgnin na kolenih in lukenj na hlačah. A jih to ni zmotilo pri borbi za najvišja mesta. Čas je hitro minil. Po razglasitvi zmagovalcev štafetnih iger so po nekatere otroke že prišli starši. Veseli, razigrani in polni novih vtisov so se učenci odpravili domov. 

Prepričana sem, da je bila to za učence enkratna izkušnja. Čestitke vsem, ki so noč prvič prespali brez staršev. Gotovo jim bo to dalo poguma za naprej. Mogoče pa kakšen tak večer še kdaj ponovimo.  

Anita Čujec

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost