041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PŠ Podnanos: DAN LJUBEZNI POD KOSTANJI V TEDNU VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA V VIPAVI

Maj 30, 2017

Mladi kitaristi podružnične šole Podnanos in Mladi kitaristi iz Hiše Sadeži družbe Vipava so v sodelovanju s Hišo Sadeži družba Vipava pripravili prireditev v sklopu TEDNA VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA ter vseslovenske akcije DAN LJUBEZNI 2017. Mnogim prireditvam so se letos pridružili tudi v Vipavi, da bi Sloveniji in svetu sporočili, naj bo vsak dan DAN LJUBEZNI!

Prireditev, ki so jo poimenovali DAN LJUBEZNI POD KOSTANJI, je potekala v torek 23. maja 2017 na Trgu Pavla Rušta (pred staro šolo v Vipavi) pod košatimi cvetočimi kostanji. Namen Dneva ljubezni je s čim večjim številom nastopajočih zapeti pesem DAN LJUBEZNI skupine Pepel in kri ter združiti moči v skupnem sporočilu ljubezni, sožitja in miru.

Kitaristom, ki jih vodi mentorica Vida Trošt Vidic, so se pridružili tudi njeni pevci iz Otroškega pevskega zbora PŠ Podnanos ter dva zbora župnije sv. Štefana Vipava: Moški pevski zbor župnije sv. Štefan Vipava (zbor vodi Marko Fabčič, na prireditvi pa je fante vodil Anže Premrl) ter Otroški pevski zbor župnije sv. Štefan Vipava, ki ga vodi Katja Poljšak. Pevce Komornega zbora Ipavska (dirigent Michele Josia) je vodila Karmen Ferjanič Žgavc.

Prireditev pod kostanji so zelo popestrile tudi plesalke Plesne skupine Ajda (mentorica Alice Stojko Saliu, animatorka Majda Gorup) ter folkloristi Folklorne skupine Most (mentorica Silvana Bajc, animatorka Ljudmila Kovač). Kako lepo je bilo videti nastopajoče, ki so s skupnimi močmi in energijo pripravili krasno doživetje za vse generacije.

Poslušalci, mimoidoči, starši in prijatelji nastopajočih so z veseljem zapeli bolj ali manj znane pesmi ter oživeli tudi preveč pozabljeno skupno petje ljudskih pesmi! Točno ob 18. uri (tako kot po vsej Sloveniji) so vsi skupaj zapeli nesmrtno pesem skupine Pepel in kri DAN LJUBEZNI!

Hvala vsem nastopajočim in organizatorjem za tako lepe trenutke DNEVA LJUBEZNI POD KOSTANJI!

Vida Trošt Vidic

Fotografije: Polonca Rosa in Marjan Vidic

Najbolj iskano

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost