Tradicionalni slovenski zajtrk
Kruh, maslo, med, mleko in jabolko so v petek, 17.11. pričakali tudi učence naše šole. Smisel Tradicionalnega slovenskega zajtrka je predvsem v tem, da otroke opozarja na pomembnost zajtrka kot prvega dnevnega obroka.
Iz anket šolske prehrane je razvidno, da se je delež otrok, ki zajtrkujejo v nekaj letih dvignil iz 40 % na 60 %.
Projekt naj bi vplival tudi na razmišljanje odraslih, ki skrbijo za dobavo hrane, saj opozarja na kratke verige, ki nudijo kvalitetnejšo hrano in omogočajo preživetje slovenskega kmeta.
Ker so pomemben dejavnik v pridelavi hrane čebele, smo dogajanje popestrili s pesmijo Čebelar, Lojzeta Slaka. V izvedbi šolskega fantovskega zbora si jo lahko ogledate na spletu.
Pridružili smo se številnim šolam, ki spoštujejo tradicijo naših prednikov in se zavedajo, da zajtrk ni samo uživanje hrane.
Barbara Kodelja Pavlin