041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Feb 6, 2018

V nedeljo, 4.2.2018, smo na podružnični šoli v Vrhpolju obeležili proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Zbrali smo se  pozno popoldan v šolski telovadnici. Seveda smo dvorano najprej primerno okrasili, za kar smo se potrudili prav vsi učenci z upodobitvami raznih umetnikov. Idejo je prispeva Lara Krečič.

Kot se spodobi, smo prireditev začeli z Zdravljico, v izvedbi komornega zbora Ipavska. Nato so prišli na vrsto učenci. Seveda je treba iti lepo po vrsti, najprej prvi razred z recitacijo, nato se je zopet predstavil naš šolski pesnik Vid Lavrenčič iz 4.razreda. Nadaljevali so učenci 1.in 2.razreda z ljudskimi plesi. Nato je prišel čas za prvo dramatizacijo. Pod vodstvom učiteljice Sare Furlan, so učenci 3.razreda pripravili glasbeno pravljico Rokavička. S petjem in spremljavo na Orffovih inštrumentih so sodelovali tudi učenci 5.razreda. Sledilo je še nekaj zanimive Vidove poezije, nato pa še dramska igrica Modri cvet, v izvedbi učencev od 1. do 4.razreda. Učence sta pripravili učiteljici Marica Kobal in Mojca Šček. Svoje pevske talente so predstavili tudi pevci v pevskem zboru. Ob spremljavi tamburice,  klavirja in seveda kitare, so zapeli nekaj ljudskih in nekaj novejših skladb. Da med posameznimi točkami ni bilo tišine, sta s sproščenim in zabavnim besedičenjem poskrbela voditelja Robi Krašna in Nejc Furlan, ki je vezni tekst tudi sestavil. Na koncu pa smo prisluhnili še komornemu zboru Ipavska, ki se je z veseljem odzval našemu vabilu in zapel nekaj slovenskih ljudskih pesmi.

Po uri in pol lepega in seveda kulturnega druženja, je bilo proslave konec. Malo smo se še malo podružili, zaužili nekaj tekočine, da smo ovlažili suha grla in po sproščenem klepetu odšli vsak na svoj konec. Seveda so že takoj začele v glavah rojiti nove ideje in zamisli za proslavo naslednje leto.

Robert Krašna

Najbolj iskano

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost