DELAVNICA PRIPRAVE SUŠIJA
V ponedeljek, 21. 5., so učenke japonskega krožka pod vodstvom mentorice Sonje Simonič Puc in študenta japonologije Roka Tomažiča izvedla delavnico priprave sušija. V okviru Tedna vseživljenjskega učenja smo se odločili prikazati, kako se pripravi to tipično japonsko jed. Vsi obiskovalci so dobili svoj kos alge nori, na katero so dali riž, ki so ga začinili z malo wasabija, ga obložili s svežim lososom, kumaro, korenčkom in porom, ter zavili v rolico. Pri zavijanju so si pomagali z vodo, pomešano z riževim kisom.
Delavnice so se udeležili učenci, starši, stari starši in učitelji. Učenke japonskega krožka so jim pokazale svoje znanje japonske kulinarike in tudi osnov japonske pisave, saj so gostom na krožnike napisale njihova imena po japonsko.
Sonja Simonič Puc
Najbolj iskano
(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)