041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

OBISK MEDVEDKA S ČISTIMI ZOBKI V PODNANOSU

Sep 24, 2018

V četrtek, 20. 9. 2018, sta prvošolčke v Podnanosu obiskali medicinska sestra Damjana Marc iz ZD Ajdovščina in Petra, študentka medicine. Učence sta seznanili s pravilno higieno zob ter z njimi prešteli zobke – tiste, ki so jim že izpadli, majave in tudi že stalne zobke. Z njimi sta se pogovorili tudi o tem, kako pravilno skrbeti za svoje zobe, da bodo čisti in zdravi.

Z njima je v 1. razred prišel tudi nasmejani medvedek, ki je učencem pokazal, kako si sam pravilno umiva zobke. Skupaj z njim so si zobke poskusili ščetkati tudi učenci, saj so bili vestni in so v šolo že vsi prinesli zobne ščetke. Naučili so se, kako zobke pravilno ščetkamo in kolikokrat na dan jih umivamo. Da jim bo odslej to še lažje šlo od rok, jim je gospa Damjana pripravila poseben list, na katerem bodo skupaj s starši označili, če so si vsakodnevno umili zobke zjutraj in zvečer.

Medicinska sestra je nato učencem razdelila tudi čudežne tabletke, s pomočjo katerih so potem ugotovili, ali so si zobke danes že dovolj umili.

Prvošolčki so prejeli tudi pismo, ki ga je zanje napisala Zobna miška. V njem je učencem zaželela, da bi bili zdravi, da bi jedli veliko zelenjave in sadja, pili vodo ter si pridno umivali svoje zobke. Obljubila jim je, da jih letos zagotovo obišče, ko jim izpade kakšen mlečni zobek.

Tudi gospa Damjana jim je obljubila, da jih obišče vsak mesec in takrat bodo skupaj pogledali, kako vestno so si umivali zobke.

razredničarka 1. razreda POŠ Podnanos

Najbolj iskano

(Skupno 659 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost