041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

S ŠOLO V BENDIMO

Sep 24, 2018

V petek, 14. septembra smo se petošolci v Vipavi odpravili v bendimo. Imeli smo športni dan zato smo se podali peš proti Slapu. Seveda smo si prej naročili sončno vreme. Opremljeni z nahrbtniki in dobro voljo, smo jo strumno ubrali čez vse nevarne cestne prehode, skozi podhod pod avtocesto in čez stoletni most,  tja ven med slapenske brajde.

Na Slapu nas je prijazno sprejel gospodar kmetije »Pr Troštovih«, stric Stojan. Razložil nam je, kako bomo brali ter nas pospremil v vinograd. Tam je bilo že veliko odraslih. Veselo so nas sprejeli in nam zagotovili pomoč pri prenašanju kant. Tudi pri rokovanju s škarjami so nam bili pripravljeni pomagati. V veselem pomenkovanju in čikulanju med vrstami, so ure hitro tekle. Ko smo imeli roke že vse lepljive od sladkega grozdja nas je učiteljica poklicala na malico. A, kaj, ko so bili naši želodčki že skoraj polni, saj smo ves dopoldan zobali grozdje. Dve jagodi v kanto, eno v usta, dve v kanto, eno v usta….

Prikolica traktorja se je hitro polnila in bili smo že  pri koncu. Takrat pa nam je Jurij,  gospodarjev sin, ta mlad gospodar torej, veselo naznanil, da gremo po končanem delu z njim na kmetijo. In res smo si že kmalu ogledovali prešo, cisterne ter vse druge pripomočke potrebne za predelavo grozdja.  Potem, ko smo raziskali vse kotičke kmečkega dvorišča, nas je gospodinja Vanda, povabila na še tople Ferdinande. Kar topili so se nam v ustih in kar morali smo po še enega.

Vsi napokani smo se poslovili od Troštovih in se odpravili na pot proti Vipavi. Imeli smo se zelo lepo. Ta bendima je res zanimiva, sploh ne veš kdaj mine »cajt«. Gospodarjev pozdrav »se vidimo naslednje leto« pa nas je razveselil. Seveda pridemo, v bendimo!

Učenci 5.A in razredničarka Mirjam G. Štimec

Najbolj iskano

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost