041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Obisk košarkarja Mihe Zupana

Okt 2, 2019

Na dan evropskih jezikov, 26. septembra 2019, smo med nami z velikim navdušenjem pozdravili gospoda Miho Zupana, slovenskega košarkarja. Tisti, ki mogoče zanj do letošnjega leta niste slišali, ste ga verjetno spoznali pozimi in spomladi, ko je poplesaval po plesišču v oddaji Zvezde plešejo in nas ganil s svojo lahkoto giba, toplino in očarljivostjo.

Vendar Miha Zupan ni le košarkar, je oseba, ki obvlada več jezikov, kar je v današnjem času dodana vrednost k našemu znanju in nam omogoča, da se lahko pogovarjamo z ljudmi z različnih koncev sveta. En jezik je še posebno pomemben in zanimiv. Na dan, ko se nam je gospod Miha predstavil, nam je povedal, zakaj ima s seboj prijateljico, s katero si ves čas nekaj mahata, a si več kot očitno na ta način zelo veliko povesta.

Učencem od 1. do 5. razreda je povedal, da je gluh že od rojstva. Opisal je svojo življenjsko pot, svoje šolanje in športno kariero. Ko ga je nekdo izmed otrok vprašal, ali meni, da je njegovo življenje lepo, je dejal, da ne, kajti prepogosto je v preteklosti občutil nerazumevanje slišečih ljudi, njihovo pomilovanje ali celo žaljenje. A njegov obisk sploh ni bil žalosten: vsi smo prasnili v smeh, ko je opisoval, kako so mu na gostovanju z ekipo vedno podtaknili v sobo tistega, ki je najglasneje smrčal. Izvedeli smo, koliko je visok, koliko tehta, da njegova stopala potrebujejo številko čevljev 50, na dresu pa ima trinajstico, koliko pokalov je osvojil, v katerih držav je že vse igral oziroma bil in da najljubše glasbe … nima; ko igra, mu je običajno v dresu vroče in najljubša mu je slovenska hrana. Na vprašanje, kaj je najlepšega, kar se mu je v življenju zgodilo, je odgovoril, da rojstvo njegovih dveh hčerk, od katerih najstarejša govori pet jezikov (znakovni jezik, slovenščino, ruščino, turščino in angleščino)!

Zahvaljujemo se Hiši sadežev Vipava, ki je omogočila, da nas je g. Miha Zupan razveselil z obiskom.

Maruška Rojc

Najbolj iskano

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost