041 619 125 info@os-vipava.si

Osnovna šola Draga Bajca Vipava

Podružnična šola Podnanos

Podružnična šola Vrhpolje

Podružnična šola Goče

Arhivi

Naša pomlad 2017: Revija otroških in mladinskih pevskih zborov v Vipavi

Apr 19, 2017

V Kulturnem domu Vipava se je v torek, 18.4.2017, odvijal prvi koncertni večer revije otroških in mladinskih pevskih zborov NAŠA POMLAD 2017 občin Ajdovščina in Vipava v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti Ajdovščina. Naslednja dva večera sta bila na sporedu še dva koncerta, eden v Ajdovščini in drugi ponovno v Vipavi, saj je letos svoje sodelovanje prijavilo kar 19 pevskih sestavov iz obeh občin.

V Vipavi si se predstavili najprej najmlajši pevci, OPZ Nižaji OŠ Danila Lokarja Ajdovščina z zborovodkinjo Petro Habjanič Gregorc (na klavirju Anja Slejko Kobol), OPZ POKE OŠ Draga Bajca Vipava in zborovodkinja Nadja Rodman Koradin ter OPZ OŠ Draga Bajca Vipava, podružnica Podnanos, ki ga vodi zborovodkinja Vida Trošt Vidic. Zadnja zbora je na klavirju spremljala odlična mlada pianistka Ana Poljšak.

Pevci OPZ Nižaji so zapeli Lesjakovo HRČEK, Pregljevo LETNI ČASI, Habetovo KJE ŽIVI PRAVLJICA in PESMICO Andreje Zupančič.

Mladi pevci iz OPZ Poke so navdušili z ljudsko/prir. Mitja Tomc ČUKOVA ŽENITEV, Habetovo IŠČEM HIŠICO, Tineta Beca SITNE GOSPODIČNE ter Janka Gregorca LJUBA NAŠA SLOVENIJA.

Pevci OPZ iz Podnanosa so zapeli najprej Bitenčevo POD LIPCO s pogumnimi mladimi solistkami Hano Vovk, Jono Bratož, Manico Fabčič in Hano Trošt. V nadaljevanju so se pošalili na račun tega, kaj bi bilo, ČE BI SE SVET NAZAJ VRTEL (Tadej Vasle). Zapeli so še pesem iz filma Moje pesmi, moje sanje Richarda Rodgersa DO – RE – MI ter Smolarjevo DA PRIJAZNA BODO JUTRA.

Otroškim glasovom so sledili fantje iz FPZ Škofijske gimnazije Vipava, ki ga vodi komaj 17-letni zborovodja Jure Ferletič. Na klavirju jih je spremljala Nika Glavina. Slišali smo Sattnerjevo NA PLANINE, Prelovčevo OJ, DOBERDOB, Gounod AGNUS DEI ter ljudsko/prir. Matej Hubad MOJA KOSA.

Zahvala in priznanje pa gre prav gotovo tudi ge. Katarini Volk, glavni in odgovorni organizatorki dogodka v okviru JSKD Ajdovščina.

Vida Trošt Vidic

Foto: Katarina Volk

FB stran JSKD Ajdovščina

Najbolj iskano

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost