041 619 125 info@os-vipava.si

TSZ

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK je osrednji dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru. Letos bo to v petek, 18. novembra.

Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka – vse domačega izvora.

Pobudnik projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je Čebelarska zveza Slovenije. Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo mladino in širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno osveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Cilj projekta je, da bo čim več ljudi zajtrkovalo hrano iz lokalnega okolja, da se bo v šolah in vrtcih več govorilo o pomenu kmetijstva in čebelarstva, pomenu pravilne in zdrave prehrane, pomenu živilske industrije, pomenu gibanja ter pomenu ohranjanja čistega okolja.

Tina Bevk

 

(Skupno 439 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost