041 619 125 info@os-vipava.si

Radi pišemo z roko

Na OŠ Draga Bajca v Vipavi in na podružnicah že več let sodelujemo v projektu »PIŠEM Z ROKO« oz. »TEDEN PISANJA Z ROKO«. Smo tudi člani društva RADI PIŠEMO Z ROKO.

Poslanstvo oz. osnovni namen društva je ozaveščanje o pomenu pisanja z roko, spodbujanje k bolj pogostemu pisanju z roko, organiziranje izobraževanja, dogodkov in prireditev, kjer pisanju z roko namenjamo posebno pozornost. Opozarjamo na izvirnost pisanja z roko, saj je pisava vsakega človeka neponovljiva in predvsem v otrocih vzbuja ponos, da so tudi zaradi tega enkratni in neponovljivi.

Osnovne in srednje šole imajo tu posebno poslanstvo in tudi moč, ki jo lahko usmerijo v zahtevo, da bi bilo več pisanja z roko. S tem se bo dalj časa ohranjala pisana pisava, saj sedaj otroci vedno pogosteje izbirajo tiskano pisavo. Najbolj pomembno pa je to, da morajo biti rokopisi čitljivi. Tega se bodo gotovo razveselili tako učitelji kot starši. Z zavestnim spodbujanjem pisanja z roko bi radi ohranili to izvirno fino motorično spretnost.

Pobudnica projekta in predsednica novoustanovljenega društva Radi pišemo z roko ga. Marijana Jazbec je večkrat javno predstavila in pohvalila delo na naši šoli v preteklosti v tem projektu. Na dobro sodelovanje računa tudi v naslednjih projektih.

Vida Trošt

 

(Skupno 677 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost