041 619 125 info@os-vipava.si

Šolska shema

ŠOLSKA SHEMA EU je ukrep Skupne kmetijske politike EU, kjer se otrokom v šoli razdeljuje t. i. šolsko sadje in zelenjava oz. šolsko mleko, kot brezplačen dodatni obrok, ter skupaj s spremljevalnimi izobraževalnimi dejavnostmi izboljšuje njihove prehranjevalne navade.

S tem šolskim letom 2023/2024 se začenja drugo šestletno obdobje šolske sheme. Pripravila jo je medresorska delovna skupina, s sklepom pa jo je sprejela ministrica za kmetijstvo, s soglasjem ministra za vzgojo in izobraževanje ter ministra za zdravje. Strategijo najdete na spletni strani v bloku Dokumenti in izobraževano gradivo.

Šolsko sadje in zelenjavo oz. šolsko mleko iz šolske sheme bomo na naši šoli razdeljevali otrokom kot dodaten obrok. Sadje v okviru Šolske sheme bo na voljo ob sredah pred poukom, od 7.30 – 8.00. Mleko bomo delili, odvisno od jedilnika, pri malici.

Priporočeno je, da šola za izvajanje SIU uporabi e-priročnik »Slastno, hrustljavo, zdravo« – Priročnik o sadju in zelenjavi, namenjen strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju za izvajanje spremljevalnih izobraževalnih dejavnosti Šolske sheme EU najdete na spletni strani.

Tina Bevk

 

 

 

(Skupno 556 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost