041 619 125 info@os-vipava.si

Šolski sklad

KAJ JE ŠOLSKI SKLAD?

Šolski sklad je ustanovljen na podlagi 135. Člena Zakona organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, z namenom, da podpira in financira nadstandardni program šole. To so vse dejavnosti in oprema izven standardnega programa, ki jih Ministrstvo za šolstvo ne financira. 

V nadstandardni program spadajo dejavnosti, ki jih naša šola izvaja:  

  • tekmovanja iz znanja, 
  • športna tekmovanja, 
  • bralna značka, 
  • nastopi pevskega zbora, 
  • organizacije prireditev… 

Šolski sklad se deli na splošni del in humanitarni del. 

Splošni del pokriva vse zgoraj naštete dejavnosti. 

Humanitarni del pridobiva sredstva iz namenskih prostovoljnih prispevkov, namenskih donacij in namenskih humanitarnih akcij. Humanitarni del je namenjen plačilu vstopnin in ekskurzij otrokom iz socialno šibkejših družin. Nad delovanjem humanitarnega sklada bdi šolska svetovalna služba. 

Trudimo se, da bi bil naš program aktivnosti čim širši, da bi se lahko vsak otrok vključil vsaj v eno dejavnost in s tem obogatil svojo in našo ustvarjalnost.

Upravni odbor šolskega sklada ima sedem članov: 3 predstavnike šole in 4 predstavnike staršev. Mandat članov traja 4 leta.

Sedanji odbor šolskega sklada se je prvič sestal  22. 5. 2018.

Odbor šolskega sklada sestavljajo: Elena Kodre Nabergoj, Vlasta Lozej, Nataša Nabergoj Jermol, Damijan Režonja, Anja Semenič, Polonca Virant in Janja Nusdorfer  Nedeljkovič.

 

Sredstva za delovanje šolskega sklada v šolskem letu 2021/22 zbiramo :

  • z akcijo zbiranja starega papirja jeseni in spomladi,
  • z donacijami,
  • s prostovoljnimi prispevki posameznikov.

 

Zaradi razmer povezanih s COVID-19 šolo večjih dobrodelnih prireditev v šolskem letu 2021/22 ne bo organiziral. Zato starše vljudno prosimo, da lahko svoj prispevek nakažete na št. računa : SI56 0133 6603 0686 243, s sklicem za šolski sklad.

Tisti, ki želi darovati izključno za humanitarni del naj pripiše »za humanitarni del ŠS«. Če pripisa ne napišete, sredstva nakažete v splošni del sklada.  

(Skupno 402 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost